Vermogensbeheerders kunnen de laatste jaren het zichzelf heel gemakkelijk maken. Door simpelweg aandelenportefeuilles te adviseren die een kopie zijn van de beursindex. Maar als vermogensbeheerder kun je ook kiezen voor vakmanschap en moeite doen om het beste van het beste in de schappen te krijgen.
Geborgde waardegroei
In uw portefeuille willen wij uitsluitend individuele aandelen zien, die de komende jaren een absolute podiumplek verdienen en het best bestand zijn tegen neerwaartse indexbewegingen. Aandelen waarvan de achterliggende onderneming goed scoort op disruptief vermogen, sterke balansen en groei.
Vizier op veerkrachtige aandelen
Wij onderzoeken zelf bedrijven op hun kwaliteiten (o.a. business model, bestuurders, markt, markpositie). Zo zien we wat een aandeel –ook qua dividenduitkering– werkelijk waard is. Op deze manier hebben we tot nu toe de benchmark weten te verslaan. Maar dat is niet de enige reden om vast te houden aan een eigen selectie van aandelen. Want er komt een dag, dat de beursindex na jaren van stijging flink onderuitgaat.
Toeslaan als ze laag staan
Wederom zal dit zorgen voor grote schrik en diepe teleurstelling bij hen die zichzelf graag wijsmaken dat het klimaatpatroon van de beurs alleen maar zonneschijn kent. Echter, na de onvermijdelijke stormperiode zijn de aandelen ook zeer aantrekkelijk geprijsd. Wie dan precies weet welke bedrijven het meest veerkrachtig zijn, kan vanuit parate kennis toeslaan en zo de meeste waar voor zijn geld krijgen.
Meewegen duurzaamheidsrisico's
Bij de selectie van de beleggingen worden door Helliot Vermogensbeheer duurzaamheidsrisico’s meegewogen door UN Global Compact overtreders uit te sluiten van belegging. Daarnaast wordt bij de beleggingsbeslissingen voor de portefeuille(s) diversificatie toegepast (d.w.z. weging van financiële instrumenten, geografische en sectorale spreiding) met onder andere als doel om duurzaamheidsrisco’s te beheersen.